Dubnická noc literatúry

Dubnická noc literatúry 2022

Podujatie, ktoré organizujeme už po tretí raz, sa po prvýkrát uskutoční kompletne na pôde našej knižnice. Na dvoch pódiách v záhrade a jednom v interiéri zažijú literatúru zblízka tí najmenší, ale aj dospelí návštevníci. Bohatý program vyvrcholí koncertom a čítačkou z dielne dubnických tvorcov.

Program:

Divadlo TUŠ – Kozliatka / 15.30 / Dve kamarátky s veľkou fantáziou, dve masky a dvojica rozprávok o kozliatkach – poslušných aj neposlušných. Divadlo TUŠ zahrá interaktívne predstavenie pre všetky deti a ich rodičov.

Emma Martináková číta Malú princeznú / čítanie zo známej knihy pre deti od Jána Uličianskeho

Tvorivé dielničky pre šikovné rúčky / jednoduché a kreatívne nápady, pri ktorých sa zabavia a niečo nové naučia nielen deti

Milan Kališ / 16.30 / Dubnický románopisec si zoberie na mušku dvojicu slávnych autorov - Milana Kunderu a Michela Houellebecqa, a skúsiť zistiť, ktorý z nich je väčší romantik. Populárna prednáška pre všetkých priaznivcov literatúry.

Dado Nagy / 17.30 / Rozprávanie sa o živote a svete písaného slova s vášnivým čitateľom, moderátorom, organizátorom podujatí a snáď najznámejším priaznivcom kníh na Slovensku.

Zuzana Mikulcová band / 19.00 / Kapela okolo niekdajšej „novej tváre slovenského džezu“ Zuzany Mikulcovej predstaví svoju tvorbu na rozmedzí pop-soulu a elektroniky. Príďte na skvelý koncert do našej záhrady.

My deti zo stanice ZOO / 20.30 / Západný Berlín, 70. roky. Mladá heráčka Christiana rozpráva svoj neuveriteľný príbeh, v netradičnom literárnom čítaní z dielne dubnických tvorcov ho môžete prežiť aj vy. Jediné z podujatí, ktoré sa uskutoční v interiéri knižnice.

Sprievodné podujatia:

Letný knihovrat / prines knihu, ktorú už nebudeš čítať, no o ktorej si myslíš, že by si ju rád prečítal niekto iný, a vymeň si ju za iný zaujímavý titul.

Napíš haiku / poznáš túto zaujímavú formu tradičnej japonskej poézie? Napíš svoje haiku priamo v knižničnej záhrade!

Knižnica pre každého – staň sa naším čitateľom a zapíš sa v deň podujatia zdarma

Káva a relax v záhrade

Príďte k nám na ochutnávku literatúry, poseďte si v príjemnom prostredí našej záhrady s dobrým nápojom a zažite začiatok leta vo festivalom duchu.

11.6.2022 od 15.30 v mestskej knižnici v Dubnici nad Váhom, vstup voľný

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.