DNL 2024

Najväčšie podujatie dubnickej knižnice prináša aj tento rok nielen inovatívne pohľady na písané slovo, ale aj zaujímavých hostí a aktuálne témy. Súčasťou programu bude aj swap (výmena) kníh Letný knihovrat, nezabudnite si teda so sebou priniesť aj knižku, ktorú už nechcete čítať, a vymeňte si ju za nový titul.

Hedviga Gutierrez (16.00 h)

Úvod podujatia bude patriť deťom. Mladá, no už mimoriadne známa ilustrátorka svojimi kresbami vdýchla život a farby knihám Branislava Jobusa, Diany Mašlejovej či Kristíny Baluchovej, na svojom konte má už aj vlastné tituly. Deti na stretnutí v Dubnickej knižnici prevedie svetom ilustrácií, pripravila pre ne aj zaujímavé tvorivé dielničky.

Hana Lasicová (17.00 h)

Má za sebou štúdiá na univerzitách vo Viedni a v Paríži a aktuálne sa profiluje ako vynikajúca autorka kníh pre deti aj dospelých. Medzi jej najznámejšie diela patrí rodinne ladená kniha rozhovorov Všetko o mojom otcovi či bestseller Slúžka, ktorý sa dočkal aj filmového spracovania. Nenechajte si ujsť túto mimoriadne zaujímavú besedu.

Family Friend (19.00 h)

Štvorčlenná indie rocková kapela z Trnavy vystupovala vo viacerých väčších slovenských či českých mestách. Ich naturelu je najbližšie gitarová hudba, no stále viac zabŕdajú aj do elektroniky. V knižničnej záhrade predstavia skladby z EP-čka Have you ever a debutovej dlhohrajúcej platne Confessions.

Ťažší ako nebo (po 20.00 h)

S Kurtom Cobainom, najväčšou rockovou hviezdou jednej generácie, sa identifikovali milióny mladých na celom svete – jeho štýl i hudba boli civilné, skrátka tento chalan mohol pokojne sedieť vo vedľajšej lavici v ich triede. Príbeh rýchlej slávy, drogového šialenstva a samovraždy frontmana Nirvany si pripomenieme čítačkou, jeho piesne zahrajú dubnickí hudobníci.

31. mája v knižničnej záhrade, vstup voľný

Viac informácií budeme postupne zverejňovať na FB Mestská knižnica Dubnica nad Váhom.

Galéria

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.